Chocolatechip cookies med mjölkchokladlinser och pecannötter

Idag blev det chocolatechip cookies igen, fast den här gången var själva kakan naturell och sen hade jag mjölkchokladlinser i. Det blev hur gott som helst. Utgick ifrån det här receptet, men jag ändrade lite. Tog bort kakaon och ändrade lite andra mått.

Ca 20 kakor
120g smör
1 ½ dl brun farin
1 ägg
2 tsk vanillinsocker
½ dl sirap
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bikarbonat
100 g choklad
ev pecannötter eller andra nötter

Börja med att smälta smöret. Vispa sedan ihop farin, ägg och vaniljsocker. Häll i det smälta smöret och blanda ordentligt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, utom chokladen och nötterna, och blanda tills det blir en tjock massa. Hacka chokladen grovt och blanda i den. Rulla degen i kulor, eventuellt rulla degen till en tjock rulle och skär skivor, och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta ut kulorna lite lätt och lägg eventuellt på nötterna. Grädda i ugn i 175 grader ca 10-12 minuter. Klart! Kakorna kommer vara lite uppsvällda direkt när dom kommer ur ugnen, men blir platta när dom svalnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0