Frosting till muffins!

Glömde skriva hur jag gjorde frostingen till muffinsen häromdagen. Receptet är från boken Muffins och det brukar bli smarrigt! (Det blir dock rätt mycket, så om man inte har så många muffins eller gör små kan man göra halva receptet.)

Marängsmörkräm:
4 äggvitor
250g socker
En nypa salt
250g smör, rumstempererat
Vaniljsocker

Blanda äggvitor, salt och socker i en skål. Värm över vattenbad tills sockret löst sig helt, rör under tiden så att inte äggvitan stelnar. Har man för brottom och inte låter det göra det så blir inte frostingen slät sen. Vispa sedan upp det tills marängen fått sin fulla storlek. Blanda i smör vaniljsocker och vispa tills smöret är helt i blandat. Sen är det bara att smaksätta, färga eller vad man nu känner för och sen dekorera sin muffins!

(Ja, och självklart smaksatte jag med pepparkakskrydda till pepparkaksmuffinsen.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0