Silviakaka
Vispa upp ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt i äggsmeten. Blanda i vatten. Häll och smörad och bröad springform och grädda i 175 grader i 35 minuter.
Glasyr
100g smör
Smäl smöret. Blanda i resten av ingredienserna, var noga så att inte äggulan koagulerar. Bred sedan glasyren på kakan och strö över kokos. Klart!

Fika
Uppdaterat recept sega chocolatechip cookies.
Här kommer receptet på kakorna jag bakade i fredags. Dom blev precis lagom sega och riktigt smarriga. Nu tror jag att repetet är fulländat faktiskt.
Recept ca 20 kakor:
120g smör
1 ½ dl brun farin
1 ägg
1½ tsk vanillinsocker
1dl sirap
1 rågad dl socker
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
3-4 msk kakao
100 g choklad
Börja med att smälta smöret. Vispa sedan ihop farin, ägg och vaniljsocker. Häll i det smälta smöret och blanda ordentligt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, utom chokladen, och blanda tills det blir en tjock massa. Hacka chokladen grovt och blanda i den. Rulla degen i kulor, eventuellt rulla degen till en tjock rulle och skär skivor, och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta ut kulorna lite lätt. Grädda i ugn i 175 grader ca 9-10 minuter. Klart! Kakorna kommer vara lite uppsvällda direkt när dom kommer ur ugnen, men blir platta när dom svalnat!
Chocolatechip cookies igen!
Whoopie pies
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk salt
1/2 dl mjölk
Vispa smör och socker poröst. Knäck i ägget och vispa ihop. Blanda resten av dom torr ingredienserna och blanda i smeten. Häll i mjölken och blanda försiktigt.
Spritsa ut på plåt med bakplåtspapper med rund tyll, lite större än en femkrona. Grädda i 175 grader, i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakorna ska inte få någon färg, utan mjuka men färdiggräddade.
I dom som smakade hallon hade jag lite hallonessence i smeten, och dom med chokladsmak hade jag lite kakao i.
Som fyllning gjorde jag creamcheesefrosting, receptet också lånat härifrån:
2 dl vispgrädde
200g cremecheese
½ tsk vaniljsocker
ca 1 dl florsocker (ev lite mer och den inte blir tillräckligt söt)
Börja med att vispa grädden. Blanda cremecheeasen, vaniljsocker och florsocker i en bunke och blanda sedan i grädden. Blir den för lös kan man ställa in den i kylen en stund för att stelna lite. Sedan är det bara att bre på en kaka och sätta en annan över, som när man gör macroner.
Till dom med choklad gjorde jag marängsmörkräm:
