KeyLimeTriffle
Receptet är superenkelt och resultatet blir helt fantastiskt gott! Sött men ändå fräscht. Det här receptet är egentligen för fyra personer, jag brukar dela upp till 6 portioner och ändå blir det rätt mycket.
11 digestive kex
75g smör
Krossa kexen till små smulor. Detta görs enklast genom att lägga kexen i en påse och sedan krossa dom i den. Smält sedan smöret och blanda med kexen. Strö ut lite av blandningen i botten av 6 glas.
5 äggulor
1 burk (ca 400g) sötad kondenserad mjölk
1dl limejuice
Vispa äggulorna och den kondenserade mjölken fluffigt med elvisp/köksmaskin i ca 5min. Tillsätt limen och blanda ordentligt. Smaka av och tillsätt ev mer juice. Varva sedan fyllningen med resten av kaksmulorna i glasen. Ställ i kylen minst 3 timmar före servering. Det är inte nödvändigt men jag tycker att den blir godare efter några timmar. Sen kan man garnera med lite bär, t.ex hallon, om man vill!

Kommentarer
Trackback