Citron- och vit chokladkräm med kola-rabarber

Okej, här kommer receptet på efterätten jag gjorde idag!

Citron och vit chokladkräm:
100g vit choklad
120g kesella
2,5dl turkisk yoghurt
Rivet skal från en citron
Kola-rabarber:
0,5dl socker
2dl grädde
1 3/4dl ljus sirap
100g rabarber
ev lite kanel eller kardemumma
Börja med att smälta chokladen över vattenbad. (Eller i micro om man vill)
Blanda chokladen, kesella, turkisk yoghurt och citronskal och vispa ordentligt.
Ungefär så här ser det ut sen.
Kola-rabarber:
Koka upp grädde, sirap, socker och kardemumma eller kanel. Koka tills det fått en ljusbrun färg. Ju längre man kokar desto segare kola. När kolan är lagom färg, tillsätt rabarber och koka tills dom mjuknat.
Lägg sedan kola-rabarbern i botten på glas, eller skålar eller vad man nu vill servera ur.
Klicka sedan på krämen och lite hallon på toppen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0